Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

X-tract (dag 3)

Praktische informatie

Galileo

Wanneer
zaterdag 14 oktober 2017 van 14:00 tot 23:00

Wat
Festival

Waar
Groenestraat 19b
8000 Brugge

Prijs
Basistarief: 12,00 €; voorverkoop: 10,00 €

Contact
Website: www.kaap.be

Uitgebreide beschrijving


We gooien de poort van onze werkplek De Groenplaats wagenwijd open voor de derde editie van het residentenfestival X-TRACT. Heel het jaar rond resideren, spelen en experimenteren makers in dit laboratorium. Met X-TRACT maken we je deelgenoot van wat dagdagelijks achter de groene poort borrelt, knettert en sist.
Geen keuzestress in het samenstellen van je programma! Alle voorstellingen sluiten op elkaar aan, je kan dus elke voorstelling zien die je wilt!
Reserveren is aangewezen wegens het beperkt aantal plaatsen.

ZATERDAG 14 OKTOBER
14:00- 16:00 Op de koffie bij KAAP-Makers
16:15 – 16:45 Herinneringen (Laura Vroom)
17:00 Brother Blue (Maxim Storms)
19:00 The moon is the moon is the moon (Anneleen Keppens)
20:30 TOM (Karel Tuytschaever/ Barry)
22:00 Galileo (Ferre Marnef & Louis Janssens)

Op de koffie bij KAAP-makers
Bij KAAP trekken we heel overtuigd de kaart van de jonge makers. Van artiesten, muzikanten, choreografen, een combinatie ervan of iets daartussenin. Heel wat makers zijn ‘kind aan huis’ bij KAAP, maar er zijn zeven makers waaraan we extra aandacht en zorg besteden: onze KAAP-makers. Stuk voor stuk makers die uitbreken uit de werkplek en inbreken in het openbaar domein van de stad, het strand, de straat. Die een ontmoeting en uitwisseling genereren en stimuleren.
Ontmoet hen! Schuif aan voor koffie, gebak en een gesprek in de interne keuken van onze KAAP-Makers. Dolores Bouckaert, Vera Tussing, Heike Langsdorf, Wannes Deneer, Lucinda Ra, Hannes Dereere & Silke Huysmans en Hans Beckers praten over wat was en komen zal.

Langzaam gleed een berg het dal in (work in progress) - Laura Vroom
Theatermaker Laura Vroom werkt voor deze voorstelling rond anekdotes en herinneringen. Geïnspireerd door gesprekken met bewoners van een woonzorgcentrum onderzoekt ze hoe schijnbaar onbelangrijke momenten een verhaal of identiteit vormen. En hoe tekst en performance elkaar op een speelse manier beïnvloeden. Laura nodigt je uit om in gesprek te gaan, over herinneren en ouder worden.
Langzaam gleed een berg het dal in gaat in première in het najaar van 2018.

Brother Blue - Maxim Storms
Welkom in een onbetrouwbaar universum, waarin de protagonist zijn staart verliest. Niemand die weet hoe dit is kunnen gebeuren. De protagonist verdenkt alles en iedereen, inclusief zichzelf. Maxim Storms, eerder te gast bij KAAP met zijn theatercollectief Ballet Dommage, gaat in zijn artistieke taal aan de slag met brute chansons, jabber en dada-monologen, kosmische collages, fabelachtige choreografieën, sculpturen met spons en emmer, geluids- en videofragmenten,... Brother Blue gaat dit najaar in première najaar.

The moon is the moon is the moon - Anneleen Keppens
Een danstrio dat je kijkervaring verdiept. Danseres en choreografe Anneleen Keppens (Daniel Linehan, Xavier Le Roy en Rosas) legt in deze voorstelling alle lagen van de choreografie bloot. Vergelijk het met de talloze schetsen en études die schilders maken voor ze aan een schilderij beginnen. Net zoals Tibetaanse monniken wekenlang aan zandmandala’s werken om ze daarna weg te vegen, bouwen drie dansers hun bewegingen op en wissen ze die weer uit. Wat overblijft is de de ervaring die dansers en publiek delen, bij het openbreken van een choreografie. Met The moon is the moon is the moon debuteert Anneleen Keppens als choreografe.

TOM (work in progress) - Karel Tuytschaever / Barry)
Een man woont in de stad. Overdag werkt hij in een museum en kijkt hij naar mensen die kijken naar beeltenissen. ‘s Nachts weet hij met zichzelf geen blijf. Hij is verliefd maar heeft de ander nog nooit gezien. De stem is het enige fysieke contact dat ze hebben. De man probeert vat te krijgen op zijn (ge)liefde. Hij wil de ander begrijpen, maar de ander lijkt hem maar niet te willen ontmoeten. Zijn lichaam wil voelen, maar het andere lichaam ontbreekt. Vertrekkende vanuit de intieme lichamelijkheid van de performers is TOM een onrechtstreekse ode aan het mannelijk lichaam.

Galileo - Ferre Marnef & Louis Janssens
Het heelal verloor ooit, van de ene op de andere dag, zijn middelpunt. ‘s Avonds had het nog één middelpunt, ’s ochtends ontelbaar veel. Alom verheerlijkte waarheden worden op de schouder getikt. Waar nooit aan getwijfeld werd, wordt nu aan getwijfeld. Want alles beweegt, vriendje. De wereld moet worden opengebroken, zodat de horizon weer naar alle richtingen glijdt. We geloven in het doen. We geloven in het begin. In het doen ligt het begin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Op de kaart

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.