Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

X-tract (dag 2)

Praktische informatie

Spare Time

Wanneer
vrijdag 13 oktober 2017 van 19:00 tot 23:00

Wat
Festival

Waar
Groenestraat 19b
8000 Brugge

Prijs
Basistarief: 12,00 €; voorverkoop: 10,00 €

Contact
Website: www.kaap.be

Uitgebreide beschrijving


We gooien de poort van onze werkplek De Groenplaats wagenwijd open voor de derde editie van het residentenfestival X-TRACT. Heel het jaar rond resideren, spelen en experimenteren makers in dit laboratorium. Met X-TRACT maken we je deelgenoot van wat dagdagelijks achter de groene poort borrelt, knettert en sist.
Geen keuzestress in het samenstellen van je programma! Alle voorstellingen sluiten op elkaar aan, je kan dus elke voorstelling zien die je wilt!
Reserveren is aangewezen wegens het beperkt aantal plaatsen.

VRIJDAG 13 OKTOBER
19:00 Spare Time (buren/ Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht)
20:30 waterwaswasser (werktitel) (Dounia Mahammed)
22:00 Chernobyl Drawings (Ruud Anthoni, Nicolas Delalieux, Nikolas Lestaeghe en Karlien Torfs)

Spare Time (work in progress) - BUREN / Melissa Mabesoone & Oshin Albrecht
Spare Time is een geprivilegieerde ruimte, een geconstrueerd, videogame-achtig park met een eindeloze set aan mogelijkheden. De scène heeft iets weg van het computerspel Minecraft, een ultiem terrein waarin schijnbaar alles mogelijk is in de oneindigheid van het virtuele. Flat characters 'buren' - wandelen en handelen - op routineuze wijze en lijken de ander daarvoor nodig te hebben. Wanneer de scenografie en het terrein verandert, verschuiven hun grenzen: wat voor de één vrijheid genereert, vormt voor de ander een belemmering.

Waterwaswasser - Dounia Mahammed
w a t e r w a s w a s s e r (werktitel) is een intieme ontmoeting met het publiek. Een voorstelling over aandacht voor het hier en nu, voor wie en wat ons omringt. Wat zou er gebeuren als we alles rondom ons zouden beschouwen als een raadsel? Hoe zouden we ons dan door het leven bewegen?
Het gaat niet over antwoorden. Het gaat over vragen. w a t e r w a s w a s s e r wordt een vraagstuk.
Dounia vond inspiratie in het zenboeddhisme, theerituelen, het taoïsme en het verstilde, poëtische werk van de Duitse kunstenaar Wolfgang Laib. 

Chernobyl Drawings (work in progress) - Ruud Anthoni, Nicolas Delalieux, Nikolas Lestaeghe & Karlien Torfs
Met een “mobiel laboratorium” reden vier jonge mensen naar Tsjernobyl. Ze lieten er verpleegsters-op-rust uit Prypjat, babushka's uit Wit-Rusland en hipsters uit Kiev hun perfecte schuilplaats uittekenen. Honderden ontwerpen verzamelden de vier.  Op basis van al die tekeningen bricoleren ze nucleaire schuilkelders uit gerecupereerd hout, plastiek en plakband. Ontmoet vier jonge mensen die tevergeefs een toekomst proberen te ontwikkelen maar verhinderd zijn door naïeve en geïmproviseerde korte-termijn visies. Ontdek de schuilkelders, samen met hen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Op de kaart

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.