Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

Tijdelijk gesloten: A way in a space with neither here nor there - Stefan Serneels

Praktische informatie

Stefan

Wanneer
Van 19 september 2020 tot 22 november 2020

Wat
Tentoonstelling

Waar
Sint-Janstraat 2a & Onder-Den-Toren 12 (toegankelijk voor mindervaliden)
2800 Mechelen

Prijs
Basistarief: 5,00 €

Contact
Website: www.hofvanbusleyden.be

Uitgebreide beschrijving


Museum Hof van Busleyden en De Garage sluiten vanaf donderdag 29 oktober de deuren. De locaties blijven gesloten tot nader order. Er zijn geen bezoeken mogelijk. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Het multidisciplinaire werk van Stefan Serneels (°1961) toont een duister, onheilspellend universum. De kunstenaar tekent en schildert steeds met een onderhuidse dreiging. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er iets niet klopt in zijn composities. Lege trappenhuizen, huiselijke interieurs, verwrongen perspectieven en onherkenbare enigmatische figuren zijn de voornaamste elementen van Serneels’ werk.

Het kleurenpalet in zijn schilderijen en tekeningen beperkt zich doorgaans tot zwart en wit. Het licht komt enkel door de uitsparingen op de witte ondergrond. Alles draagt bij tot de vervreemding, het surreële en het onderbuikgevoel van verontrusting dat zijn werk kenmerkt. Zelf is de kunstenaar niet happig om zijn associatieve, onderbewuste droomwereld expliciet te duiden. Liever laat hij zijn ambigue werk ongestoord groeien en broeien. Als toeschouwer word je meegenomen op een zinderende trip door zijn labyrintisch oeuvre.

De tentoonstelling in De Garage vertrekt van de schetsboeken die Stefan Serneels de laatste jaren gebruikt. Ze vormen een intiem laboratorium, bieden ruimte voor reflectie en tonen de meest zoekende kant van de kunstenaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Op de kaart

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.