Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

Rondleiding Wonen in stilte - 10 projecten van architect Ivan Van Mossevelde uit de jaren 1970 Sint-Martens-Latem

Praktische informatie

Amarant

Wanneer
zaterdag 14 oktober 2017 van 14:00 tot 15:00

Wat
Begeleide rondleiding

Waar
Dorp 1
9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Prijs
Basistarief: 16,50 €

Contact
Website: https://amarant.ticketmatic.com/production.php?a=lEQDYGrLhhk&p=XZ8rnSDJcbY&s=80cswBbInpo&l=nl
E-mail: ronduit@amarant.be

Uitgebreide beschrijving


Architect Ivan Van Mossevelde, geboren in Afsnee in 1940, werkt en woont in Italië. De renovatie van Labro, een onooglijk klein middeleeuws dorp op de grens tussen Lazio en Umbrië beschouwt hij als zijn levenswerk. In 1968 ontdekte hij het dorp op een reis door Italië en het heeft hem nooit meer los gelaten.

In dezelfde periode – in de jaren 1970 - werkte Ivan Van Mossevelde in de regio rond Latem aan een indrukwekkend oeuvre van woningen, kantoren, fabrieksgebouwen en verkavelingen in een ronduit modernistische taal. Zijn projecten uit die periode zijn grotendeels onopgemerkt gebleven maar verdienen een plaats naast oudere pioniers zoals Juliaan Lampens of Marc Dessauvage. Eén na één heeft organisator vzw 226 de oorspronkelijke bewoners en opdrachtgevers opgezocht en een selectie gemaakt voor deze tentoonstelling. Wat kan architectuur hen bieden?

‘Wonen in stilte’ onderzoekt 50 jaar wonen, of 500 jaar wonen...? Wat verbindt Labro met Latem? Waarin schuilt de aantrekkingskracht van deze woningen uit de jaren 1970? Waar ligt de grens tussen traditie en moderniteit? Maquettes, fotomateriaal en film illustreren 10 projecten van architect Ivan Van Mossevelde uit de jaren 1970 om antwoorden te zoeken op de vraag waar die stilte vandaan komt.

We bezoeken de tentoonstelling onder begeleiding van Frank De Groeve

Bron: UiTinVlaanderen.be

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.