Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

Pilarenbijters - Wonderbaarlijke vertellingen over de (schijn)heiligen van 't stad

Praktische informatie

Wanneer
vrijdag 11 juni 2021 van 20:00 tot 21:30

Wat
Begeleide uitstap of rondleiding

Waar
Handschoenmarkt, Antwerpen
2000 Antwerpen

Prijs
Basistarief: 15,00 €; kinderen tot 12j: 10,00 €

Contact
Website: www.ghostwalk.be/gwdrupal/nl/ik-wil-mee
E-mail: info@ghostwalk.be
Telefoon: +32485505916

Uitgebreide beschrijving


Al dwalend door de Antwerpse binnenstad ontdekt u wonderbaarlijke vertellingen over de heiligen van 't stad. Over vrome zielen die hun hemel probeerden te verdienen en heilig werden. Over godsverering en hoe die uit de hand liep. Over een wereld vol goed en kwaad, vol rituelen en bijgeloof. Over schijnheiligen, die liever kerkpilaren aanbidden dan goede gelovigen te zijn.

Tijdens deze vertelwandeling dwalen we met een groepje mensen door de straatjes van oud Anwerpen, en houden her en der halt om kennis te maken met korte verhalen uit de gewijde geschiedenis 't stad. In de eigen stijl van de vertelwandelingen van het Antwerp Ghostwalkteam brengen we u een mix van spannende en verrassende verhalen, maar ook historische informatie en hier en daar een stukje humor. Het thema, de belevenissen van de (schijn)heiligen van 't stad, is stof voor heel wat onwaarschijnlijke en intrigerende vertellingen.

We starten aan het portaal van de Kathedraal, waar we alvast kennismaken met de belangrijkste Antwerpse heiligen. Van daaruit gaat het verder, langs kloosters en kerken, in de kleinste hoekjes ontdekken we heiligenbeelden die elk hoogstmerkwaardige verhalen met zich meedragen.

We vertellen over de levensloop van vrome zielen die hun hemel probeerden te verdienen en door bovenmenselijke daden heilig werden. Over godsverering, en hoe die uit de hand liep. Over een een wereld vol goed en kwaad, vol rituelen en bijgeloof, die het leven in de stad bepaalden. Over schijnheiligen, die liever kerkpilaren aanbidden dan goede gelovigen te zijn.

Wat al deze mensen bezielde, dat komt u te weten tijdens de vertelwandeling Pilarenbijters.

Op de kaart

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.