Menu toggle

Erfgoedinzicht is een netwerk van organisaties met een erfgoedcollectie met als doel het in kaart brengen van, de zorg voor en de bekendmaking van het roerend erfgoed in Vlaanderen. 
De collecties worden uniform geregistreerd in één databank en de website erfgoedinzicht.be brengt dit Vlaams erfgoed tot bij het publiek. Van een Madonna van Van Eyck tot een zilveren kelk uit een dorpskerk, slechts één muisklik verwijderd!

Sinds 1 januari 2018 wordt Erfgoedinzicht beheerd door de Vlaamse overheid, Departement Cultuur, Jeugd en Media. Lees hier meer over het beleid van de Vlaamse Overheid betreffende de erfgoeddatabanken.

Voor inhoudelijke en technische ondersteuning (advies, begeleiding en vorming, helpdesk) en vragen kan u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Disclaimer

Gebruiksvoorwaarden

Op alle teksten of afbeeldingen en de lay-out berust copyright. Overname van gedeeltelijke of gehele teksten kan slechts na toestemming van de rechthebbende partnerorganisaties. De databanken en de website vallen onder de bescherming van de databankwetgeving. Kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen, wijzigingen van het geheel of van een substantieel deel van deze site, in welke vorm of op welke manier dan ook, zijn verboden behoudens de wettelijke uitzonderingen en kan slechts na toestemming van de rechthebbenden.

Foutieve gegevens en klachten

De Vlaamse overheid en Erfgoedinzicht zijn niet aansprakelijk voor foutieve gegevens op de website en zijn niet verantwoordelijk t.a.v. gebruikers of derden voor mogelijk geleden directe of indirecte schade. Voor klachten betreffende de inhoud van gegevens, gelieve contact op te nemen met de rechthebbende partnerorganisaties.

Auteursrechtenverklaring

De rechthebbende partnerorganisaties hebben ernaar gestreefd de wetgeving op het gebied van auteursrecht toe te passen en na te leven. Indien een bepaalde afbeelding die op deze website gepubliceerd werd toch aanleiding geeft tot twijfel of betwisting, gelieve dan contact op te nemen met de desbetreffende partnerorganisaties