Menu toggle

In deze editie van Archeologiedagen staat alles in het teken van de archeologische opgravingen die binnenkort op de terreinen van het Archeocentrum Velzeke zullen worden uitgevoerd. Meer bepaald op de aanpalende site die in de toekomst plaats zal bieden aan het Archeopark, waar eerder onderzoek en bodemscanning de aanwezigheid van een belangrijk deel van een Romeinse nederzetting aan het licht brachten. We verwachten sporen te vinden van een Romeinse weg, diverse gebouwen, waterputten en een ambachtelijke zone. Als bezoeker zal je het onderzoek vanaf het voorjaar van 2021 zowel op het terrein als online kunnen volgen. 

Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 heten we je welkom in het depot waar we je vertellen welke opgravingen tot nu toe in Velzeke plaatsvonden. Nadien geniet je van een exclusief kijkje achter de schermen waar onze archeologen waardevolle vondsten, zoals terra sigillata, bestuderen.

Niet alleen wij, ook het archeologenteam van Solva is al enkele jaren actief in onze regio. In onze tijdelijke expo ‘Landschap door·grond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’  bewonder je hun spectaculaire resultaten in primeur.

Buiten demonstreren we tenslotte onze gloednieuwe zeefinstallatie, klaar om onze archeologen bij te staan in de zoektocht naar nieuwe Velzeekse schatten.

Deelnemen is gratis. Reserveer je plekje op www.archeocentrumvelzeke.be.