Menu toggle

 

Sinds zondag 17 juni kan je in het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke naar de tentoonstelling ‘Graven in vryheydt. Een balans van 4000 jaar bewoning in Zottegem’.

Zorgvuldig uitgekozen vondsten en documentatie tonen de resultaten van jarenlang archeologisch onderzoek naar de groeiende politieke en economische rol van de stad. Zottegem ontleent de titel Egmontstad aan de aanwezigheid van de betreurde graaf, Lamoraal van Egmont (1522-1568), maar ook aan de invloed die hij gehad heeft op het ontstaan van nieuwe Europese handelsknooppunten.

Bezoek met gids, in je eentje of in gezelschap. Ook aan kinderen hebben we gedacht, met (educatieve) spelletjes rond Edgmont en zijn entourage.

Nog tot 31 maart 2019!

 

 

Alle praktische info vind je op http://www.pam-ov.be/velzeke/.

Provinciaal Archeocentrum Velzeke, Doolbosweg 2 9620 Velzeke (Zottegem). Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 9u tot 17u. Op zaterdag, zon- en feestdagen van 13u tot 17u. Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  09/360 67 16.