Menu toggle

PAM Velzeke laat je binnenkort wel érg bijzondere replica’s zien! Vanaf 12 februari worden enkele van de meest opmerkelijke stukjes uit de Romeinse wereld nagebouwd… in LEGO® stenen.

We tonen belangrijke Romeinse bouwwerken en plaatsen hun goden opnieuw op hun voetstuk. Het Romeinse leger marcheert over wegen, trekt zijn typische kampen op en bouwt zelfs een stenen verdedigingsmuur. Gebouwen en vindplaatsen uit onze streken worden natuurlijk ook niet vergeten. Hiervoor baseerden de tentoonstellingsmakers zich op archeologische opgravingen en nog bestaande monumenten.

Een gedetailleerd schaalmodel van een Romeinse villa onthult tal van huis-tuin-en-keukengebruiken. Op het grafveld vind je de verschillende Romeinse begrafenisrituelen terug. Je kan ook een bad nemen in het badhuis. We duiken zelfs de kelder in: Weet jij nog hoe een hypocaustum precies in elkaar stak?

Het blijft trouwens niet bij kijken alleen, je mag er ook zelf mee aan de slag. Kies voor een workshop of laat je bouwfantasie de vrije loop. De LEGO® stenen liggen voor je klaar!

Meer weten, neem dan een kijkje op http://www.pam-ov.be/velzeke