Menu toggle

In de collectie van School van Toen vzw hebben we een hele reeks testapparaten die gebruikt werden door het PMS - (Psycho-Medisch-Sociaal) centrum Buitengewoon Onderwijs Stad Gent. Bij de audiometer hoorde ook een treintje….

Audiometer

Deze audiometer werd gebruikt voor het afnemen van een gehoortest. De testpersoon kreeg een koptelefoon opgezet en moest op een knop drukken telkens als hij/zij een geluidssignaal hoorde.
1/5
Meer informatie over dit beeld

Mysterieuze bak

Tijdens zo’n gehoortest moest de testpersoon zeer geconcentreerd blijven. En dat was (en is) niet voor iedereen even evident. Dus werd, bijvoorbeeld voor kinderen met een beperking, een tweede apparaat gebruikt ‘als beloning’.
2/5

Hoortest

Als ze de gehoortest goed uitvoeren, mochten ze die even onderbreken om met het treintje te spelen. En daarna konden ze zich opnieuw concentreren op het vervolg van de hoortest.
3/5

Treinspoor....

In een houten bak van 30cm hoog, 47cm breed en 59 cm diep werd een berglandschap van karton en beschilderd gips gebouwd, met een tunnel en een meertje. Door het landschap ligt een treinspoor….
4/5

Landschap

Meer lezen over dit toestel? Klik op de link onder de foto….
5/5
Meer informatie over dit beeld