Menu toggle

 
Corona krijgt mudel niet klein. ‘Design Op Wielen’, de erfgoedtentoonstelling in het mudel is volledig gratis en voor iedereen toegankelijk via een virtuele toer. Klik op de foto onderaan, vlieg het mudel binnen en ontdek al het rollend erfgoed ontworpen en/ of gefabriceerd in de Leiestreek.

Reeds vele bezoekers kwamen de trapauto’s, kinderwagens, fietsen, brom- en motorfieten bewonderen die één voor één getuigen van een industrie die kwaliteit voorop plaatste.  Verscheidene verzamelaars leenden voor ‘Design op Wielen’ hun auto uit waarvan Torck een exacte replica op kinderwagenformaat produceerde. Ook de Minerva uit 1927 die in Deinze werd gebouwd, is een unicum en het enige gekende exemplaar naast deze die in Autoworld Brussel staat geëxposeerd.

Halfweg  maart  moest  het  mudel spijtig  genoeg  volledig sluiten wegens  de maatregelen om de verdere verspreiding van het Coronavirus Covid-19 tegen te gaan. Daarom werd door het mudel volop ingezet op een virtuele tentoonstelling die voor iedereen gratis te bekijken is. Via een drone vlieg je het mudel binnen en ontdek je alle objecten van even dichtbij als bij een werkelijk museumbezoek, zonder je te verplaatsen en met een drankje bij de hand. Dankzij de professionele virtuele toer, uitgewerkt door 3d2c, blijft het mudel gewoon voor iedereen, waar ook ter wereld, toegankelijk.  Ja, dat mag gerust gedeeld worden. Laat ‘Design op Wielen’ maar viraal gaan.