Menu toggle

 

Eindelijk zomervakantie!

Voor wie een "staycation" gepland heeft of gewoon vanuit de luie zetel wil genieten van het diverse erfgoed dat in Vlaanderen wordt bewaard: grasduin naar hartenlust door de collecties op erfgoedinzicht.be!

Hierbij alvast wat inspiratie voor je zelf op ontdekking gaat...

 

Zomerse vrouw

Deze pasteltekening van Louise De Hem met prachtig damesportret maakt deel uit van de museumcollectie van Stad Ieper.
1/5
Meer informatie over dit beeld

Zomerboeken

De collectie van de School van Toen vzw bevat heel wat kinderboeken die herinneringen oproepen aan je eigen zomervakantie als kind. De zomervakantie was toen ook de uitgelezen vakantie om je onder te dompelen in een leuk vakantieverhaal.
2/5
Meer informatie over dit beeld

Zomer in de Vlaamse Ardennen

Hilaire Vanbiervliet schilderde de Vlaamse Ardennen in de zomer. Dit werk uit de collectie van de musea van Kortrijk inspireert misschien om te wandelen en fietsen in eigen land?
3/5
Meer informatie over dit beeld

Zomer op het platteland

Fotograaf Edelhart Matthys schonk heel wat mooie foto's aan de gemeente Beernem. Deze foto van het Beverhoutsveld in de periode van het hooien is daar een mooi zomers voorbeeld van.
4/5
Meer informatie over dit beeld

Geen zomer zonder zee

Zomerse herinnering aan een vakantie aan de kust. Dit meisje ging met haar grootouders elke zomer twee weken op vakantie naar Heist. Ze verbleven in 1948 in hotel Cavilla en maakten een ritje met de billenkar. Het Huis van Alijn bewaart een grote collectie zomerkiekjes vol nostalgie.
5/5
Meer informatie over dit beeld