Menu toggle

Zalig, eindelijk vakantie! De mogelijkheden zijn eindeloos: uitslapen of juist vroeg uit de veren, uitgebreid koken of alle dagen op restaurant, tijd vinden om al die boeken te lezen, een zeldzame vogel te spotten of gewoon om lekker niets te doen.

Voor zij die graag de wijdere wereld intrekken om wat cultuur op te snuiven hebben we 5 vakantietips, eender wanneer (maar niet op maandag) in te zetten:

1000 jaar Ieper in het Ypermuseum

Nieuwkomer in het museumlandschap Ypermuseum in Ieper neemt je doorheen de 1000-jarige geschiedenis van de stad en de Westhoek. Omdat er zoveel meer te vertellen valt dan enkel het verhaal van de Eerste Wereldoorlog.
1/5
Meer informatie over dit beeld

Biënnale van de Schilderkunst in de Leiestreek

Dit jaar staat de zesde editie van de Biënnale van de Schilderkunst, met moderne en hedendaagse kunst, in het teken van het landschap. Dit genre kent een lange historiek maar heeft tegelijkertijd nog niets aan actualiteit ingeboet, met gerelateerde topics als ecologie en globalisering. De Biënnale is een initiatief van het Museum van Deinze en de Leiestreek (Deinze), Museum Dhondt-Dhaenens (Deurle) en Roger Raveelmuseum (Machelen-aan-de-Leie) en is nog te bezichtigen tot 30 september op de drie verschillende locaties.
2/5
Meer informatie over dit beeld

Vissen in het verleden: 500 jaar Vlaamse zeevisserij in het NAVIGO-museum

De expo ‘Vissen in het verleden: 500 jaar Vlaamse zeevisserij’ vertelt het verhaal van de Vlaamse visserij van de late middeleeuwen tot nu. Het NAVIGO slaat hiervoor de handen in elkaar met het MAS in Antwerpen, het naburige Abdijmuseum in Koksijde en het VLIZ in Oostende en geeft zo een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de Vlaamse Visserijsector. Nog tot 6 januari 2019!
3/5
Meer informatie over dit beeld

Een kijk op de collectie in het Design Museum, Gent

Object Stories presenteert een nieuwe kijk op de rijkdom van de grootste designcollectie van België. De presentatie toont zo’n tweehonderd objecten van 1805 tot vandaag: een combinatie van topstukken en lievelingsstukken vanuit een geschiedkundige én persoonlijke blik van diverse museummedewerkers. De collectiestukken in Object Stories staan niet in dienst van één overkoepelend thema of dé geschiedenis van design. De objecten gaan hier zelf met de aandacht lopen, als individuele vertellers van verhalen en betekenissen.
4/5
Meer informatie over dit beeld

UN | SETTLED in Raversyde in Oostende

In de beklemmende bunkers en gangen van de Atlantikwall prikkelen kunstwerken, films en in situ installaties je verbeelding. UN | SETTLED brengt kunstenaars samen die affiniteit hebben met ontheemding. Ze presenteren nieuwe creaties - gemaakt in opdracht van de expo - en bestaand werk. Over heimwee, onderweg zijn en aankomen zonder thuis te zijn. Te bezoeken tot 11 november 2018.
5/5
Meer informatie over dit beeld