Menu toggle

Steek je licht op in het MIAT, want daar creëert het museum tijdelijk een open depot met zijn lichtcollectie. Zo krijg je een blik achter de schermen van 01/02/2018 tot 22/07/2018. 
Het MIAT is ook een locatie op het Lichtfestival (31/01/2018 - 4/02/2018). Neem een kijkje op de museumblog: https://miatgent.blog/2018/01/26/miat-locatie-lichtfestival/

 

#Michel. Licht omzetten in geluid

Wist je dat je met licht geluid kunt maken? Klassieke filmprojectoren maken gebruik van deze techniek. Geluid en dus ook muziek en spraak worden fotografisch op de film aangebracht. Dit heet het optische geluids- of klankspoor. Het klankspoor is herkenbaar aan de golvende lijnen aan de zijkant van de film. De geluidslamp die ik heb gekozen vind je terug in draagbare filmprojectoren.
1/4
Meer informatie over dit beeld

De keuze van ...

Verzamelaar Antoon De Vogelaere en collectiemedewerker Michel Delabarre selecteerden hun mooiste stukken uit de MIAT-collectie. Hier stellen ze elk een van hun lievelingsvoorwerpen voor.
2/4

#Antoon. Limelight

Ik vond dit toestel in een antiekwinkeltje op een reis in Engeland. Ik kocht het, omdat het zo goed het principe van het zogenaamde gasgloeilicht laat zien. Ik had dat toen nog maar pas leren kennen bij de firma Schulze uit Gent.
3/4
Meer informatie over dit beeld

Verlichting

Daarnaast schijnt het museum zijn licht op affiches, reclames, folders, productcatalogi en reclamefilms die de lichtcollectie rijk is.
4/4
Meer informatie over dit beeld