Menu toggle

Heeft New York geen geheimen meer voor je? Ken je Londen en Parijs als je broekzak? Voel je je een local in zowel Caïro als Buenos Aires? Dan wordt het hoog tijd om Vlaanderen eens aan een ontdekkingstocht te onderwerpen, want geloof ons, ook hier valt heel wat te beleven: 

Picknicken in de Gezelletuin in Brugge

Zoek je nog een Gezellig plekje om te picknicken in Brugge? Dan kan je gratis terecht in de tuin van het Gezellemuseum : vraag je dekentje aan de kassa en installeer je in de tuin met een boek, een spel of gewoon goed gezelschap. De dichtbundel van Gezelle krijg je er (voor de duur van een leen van een dekentje) gratis bij.
1/6
Meer informatie over dit beeld

80 days of Summer in Gent

Tijdens het tweejaarlijkse fotofestival 80 Days of Summer willen de sites van Historische Huizen Gent de bezoeker aan de hand van sterke fotoreeksen verrassen en vervoeren. Foto’s en video’s met als thema Roots & Roads tonen dit jaar mensen onderweg van de ene geschiedenis naar de andere, op de vlucht, op de dool of gewoonweg op reis. Uit noodzaak, traditie of dronken nieuwsgierigheid. Gepassioneerde fotografen zijn met respect en gevoel in de voetsporen gevolgd van die ontdekkingsreizigers, nomaden, zwervers, schrijvers, vluchtelingen en andere ontheemden. Het maakt van deze tweede editie van het Gentse fotofestival een wonderbaarlijke reis rond de wereld in 80 dagen.
2/6
Meer informatie over dit beeld

Eperon d'Or, industriële erfgoedsite in Izegem

Sinds juni is Eperon d'Or, na een jarenlange verbouwing, open voor het publiek. In deze voormalige schoenenfabriek in Izegem wordt het verhaal verteld van de schoenen- en borstelnijverheid die de stad hebben groot gemaakt. Verbaas je over staaltjes vakmanschap, kom meer te weten over het productieproces en maak kennis met de arbeiders achter de schoenen en de borstels.
3/6
Meer informatie over dit beeld

Raoul De Keyser. Release in het Mudel, Deinze

Begin 2017 werd door het mudel een belangrijk werk van Raoul De Keyser aangekocht: “Het niets aangenaam gevuld met weinig”. Het werk dateert van 1971 en kan gezien worden als een scharnierwerk tussen het vroege oeuvre van De Keyser 1964-1970 en het minimalistische oeuvre van de jaren ’70. Naar aanleiding van deze aankoop wordt er een tentoonstelling georganiseerd die kan gezien worden als een eerste vervolg op de vorige succesvolle tentoonstelling van 2013, waarbij o.l.v. curator Jan Hoet gefocust werd op de periode 1964-1970. Het zwaartepunt van deze tentoonstelling, die nog loopt tot 3 september, ligt op het oeuvre dat tot stand kwam in de jaren 1970.
4/6
Meer informatie over dit beeld

Playmobil expo in het Abdijmuseum, Koksijde

850 jaar geleden - in 1167 - begon de herdenking van abt Idesbald. Zes historische scenes in Playmobil laten zien hoe die herdenking groeide binnen de Vlaamse/Noord-Franse kuststreek. Zo veel speelgoedmannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar! De monniken schreven na zijn dood verschillende mirakelen aan Idesbald toe. In 1894 verklaarde de paus hem zalig en de badplaats Zeepanne-Baden kreeg de naam ‘Sint-Idesbald’. Vandaag hebben vissers ook nog steeds een afbeelding van hun beschermer op hun schip om het te behoeden van ongelukken…
5/6
Meer informatie over dit beeld

Ave Luïa in het Museum Dr. Guislain, Gent

Ave Luïa duikt in een buitenissige wereld van kardinalen en nonnen, kazuifels en crucifixen, kathedralen en glasramen en schept een universum waarin alom gekende religieuze beelden een nieuwe gedaante aannemen. Wars van ideologische polemieken en actuele debatten, viert de tentoonstelling de creatieve omgang met de katholieke beeldtaal en met verhalen die diep verankerd zitten in de westerse cultuur. Het Lam Gods krijgt een make-over, het nieuwe testament een verrassende interpretatie. Onbevangen apostels en rebelse exegeten maken van Ave Luïa een hoogmis van verheven genot. Ave Luïa werd gecreëerd in La “S” Grand Atelier. Het atelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking in Vielsalm staat bekend om zijn eigenzinnige benadering van de art brut. Gedurfde collectieve en thematische projecten, en het samenwerken met hedendaagse kunstenaars zorgen ervoor dat La “S” de laatste jaren een unieke plaats verwierf in het actuele kunstenlandschap.
6/6
Meer informatie over dit beeld

Foto: Sarah Bauwens