Menu toggle

Naar evenementenoverzicht

Rondleiding in de abdij

Praktische informatie

Rondleiding in de abdij

Wanneer
zondag 13 augustus 2017 van 14:30 tot 16:00

Wat
Begeleide rondleiding

Waar
Coyendanspark z/n
9000 Gent

Prijs
Basistarief: 0,00 €; Deelname is gratis, vooraf inschrijven hoeft niet: 0,00 €

Contact
Website: www.burenvandeabdij.be/rondleiding-in-de-abdij-42/
E-mail: info@burenvandeabdij.be

Uitgebreide beschrijving


Claudine Mennens, door de wol geverfde stadsgids én Buur van de Abdij, neemt je opnieuw mee op een fascinerende wandeling door de abdij. Ze onthult niet enkel het grote verhaal van anderhalf millennium wel en wee aan de samenvloeiing van Leie en Schelde, maar vergast u ook op de leuke anekdotes die het leven kleur en ‘body’ geven. Er staat ook een bezoek aan het oude museum voor stenen voorwerpen in de kelders onder de grote refter op het programma, een gedeelte van de abdij dat enkel op die momenten toegankelijk is. De grote maquette van de oude abdij en abdijkerk die vroeger in de crypte werd bewaard, werd in de winter van 2015 helemaal afgewerkt en pronkt sinds april in de abdijrefter. Ook hier staat uw gids van dienst met genoegen “even” stil.

Voor wie niet zo lang kan wachten of zich al op voorhand wil verdiepen in de geschiedenis van het Sint-Baafsdorp en zijn abdij, is er de inleidende tekst over de geschiedenis van de abdij, geschreven door Marc Hanson en gepubliceerd op deze website, klik hier.

Wanneer: zondagnamiddag 13 augustus, 14u30-16u

Waar: Sint-Baafsabdij, ingang langs de Groene Kerk in het Coyendanspark,we spreken af in de abdij aan de infostand van de Buren

Deelname is gratis, vooraf inschrijven hoeft niet

Bron: UiTinVlaanderen.be

Op de kaart

Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be.